perjantai 17. maaliskuuta 2017

Isäntäperheen ja asuntolan erot

P1070401 P1050367 P1070433  Tässä postauksessa ajattelin kertoa vähä eroavaisuuksia EFn kahden majoitustyypin välillä. Itselläni on kokemusta molemmista majoitustyypeistä, vuonna 2015 Brightonissa vietin kolme viikkoa isäntäperheessä ja viime kesänä 2016 olin neljä viikkoa campuksella Long Beachillä.
Isäntäperheessä saimme aamupalan, lounaspaketin ja päivällisen. Itsellä lounaspaketti sisälti aina sämpylän, vesipullon ja suklaapatukan. Joillain lounaspaketista löyty mehuja, myslipatukoita, piirakoita... Se riippui todella paljon. Itse tykkäsin todella paljon isäntäperheen ruuista. Se on yksi monista asioista mitä jäin todella kaipaamaan. Isäntäperheessä pääsee kokemaan vähän sitä millaista on paikallisen arki ja kulttuuri. Isäntäperheessä myös itsenäistyy paljon. Sun täytyy tavallaan itse oppia käyttämään paikallista liikennettä ja oppia kulkemaan kohde kaupungissa. Perhe opastavat kyllä todella hyvin. Vapaa-aikaa isäntäperheessä on rajoitteelisesti, koska päivät ovat suunniteltu sillai, että iltapäivällä käydään hostissa syömässä ruoka ja sitten palataan takaisin ilta-aktiviteettiä varten.
Asuntolassa saimme ma-pe kaksi ruokaa eli aamupalan ja lounaan. Viikonloppusin ja iltasin oli mahdollista ostaa ruokailu koulunruokalasta, mutta varsinkin iltaisin yleensä vain päädyimme tilaamaan pitsaa yms kampukselle. Asuntolalta koululle oli sellanen noin 15 minuutin kävelymatka, ja jos jonnekkin kauemmas lähti bussit tulivat hakemaan asuntolan parkkipaikalta. Ei tarvinnut itse päätään vaivata minne piti mennä. Asuntolalla koulun ja aktiviteettien lisäksi on runsaasti vapaa-aikaa ja joskus aktiviteettinäkin oli vaan chillausta. Asuntolalla kaverit on aina lähellä.
Tiivistettynä isäntäperheessä pääset helposti mukaan paikalliseen kulttuuriin ja voit saada ns toisen kodin, kun taas asuntolassa kaverit on lähellä ja vähän enemmän vapaa-aikaa. Itse pidin enemmän kampuksesta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti