torstai 4. helmikuuta 2016

Rahan käyttö kohteessa

tata tas
Ennen lähtöä monella on varmasti mielessä, että kuinka paljon rahaa tulee kohteessa tarviimaan. Oikeestaan sitä ei voi kunnolla määritellä, mutta EFn on arvioinut keskimääräiseksi rahan kulutuksen noin 175€ joka kohteeseen. Itse suosittelen ottamaan käteistä lisäksi mukaan suunnilleen 100-200£/$/€ tarviit käteistä mm. jos majoitut asuntolassa otetaan avainpantti, jonka hinta vaihtelee kohteittain. Myös jos haluat ostaa aktiviteetteja tai viikonloppu matkoja paikan päällä, ne yleensä pitää maksaa käteisellä. Myös matkakortit yleensä ostetaan kohteessa. Meillä Brightonissa se maksoi £60.
Viikoittainen kulutus määräytyy pääosin siitä kuinka paljon shoppailet ja ostelet ruokaa. Itseäni ainakin yllätti kuinka paljon oikeasti ruokaan meni rahaa, vaikka söin hostissa ja tälläi. Varsinkin iltasin tuli helposti käytyä kaupan kautta, koska yksinkertaisesti oli vaan niin kova nälkä sitten illalla, että täytyi saada jotain suuhunsa.
Suosittelen varaamaan noin 150-200 per viikko, ettei sitten tule mitään yllätystä. Varsinkin jos olet varannut matkalle esimerkiksi 450 euroa ja lähdet Britanniaan niin se on punnissa vain noin 335. Just noi valuutta muutokset kannattaa huomioida erittäin tarkasti, ettei sitten tule mitään yllätyksiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti