lauantai 3. lokakuuta 2015

Yksin vai kaverin kanssa matkaan?

UntitledUntitled Untitled Untitled Untitled Nyt ajattelin vähän puhua kaverin kanssa matkustamisesta. Itse lähdin kaverin kanssa matkalle ja majoituimme samassa perheessä. Voisin sanoa, että suurin osa kielimatkalaista lähtee yksin matkaan, mutta jo lentokentällä saa kavereita. Nykyään on myös monet sosiaaliset mediat, jossa porukka pystyy tutustumaan toisiinsa jo ennen matkaa. Esimerkiksi itse tutustuin moneen suomalaiseen whatsapp ryhmän kautta. Se auttoi todella paljon ja matkalle lähtö ei jännittäny niin paljoa, kun tiesi jo vähän, että minkälaista porukkaa siellä kanssa matkustaa.

Yksin matkustaessa tulet varmasti tutustumaan uusiin ihmisiin ja saat heistä hyviäkin kavereita. Myös itsenäistyt enemmän ja saat rohkeutta, koska lähelläsi ei ole aina sitä tuttua ja turvallista pitkä aikaista kaveria, jonka kanssa olet tuntenut sieltä vaippaiästä asti. Mutta rima lähtemiselle voi olla korkeampi, koska yksin lähtiessä herääkin kysymykset "Pärjäänkö siellä" "Entä jos en saa kavereita?" yms. Mutta kannustan kaikkia lähtemään yksin, koska varmasti tulet pärjäämään. Jos tulee jotain ongelmai siellä on aina liiderit jotka auttavat ja tietenkin uudet kaverit.

Kaverin kanssa matkustaessa sinulla on tuttu ja turvallinen ihminen vierellä koko matkan ajan, mutta kielen opiskelu voi jäädä kakkoseksi nimittäin siinä voi käydä sillai, että matka kääntyy enemmän lomamatkaksi kuin kielimatkaksi. Kaverin kanssa matkatessa ei välttämättä niin helposti tule mentyä puhumaan ulkomaalaisille tai välttämättä muille suomalaisillekkaan.

2 kommenttia:

  1. Hyvä avartava postaus! Kiva banneri sulla, tykkään paljon :) hyviä kuvia, niistä välittyy fiilis.

    maankamaralla.blogspot.fi

    (Hanna)

    VastaaPoista